Strategie sessie

Strategie sessie

Om een cultuur van betrokkenheid te creëren, waarbij mensen zichzelf durven zijn, moet je ervoor zorgen dat de werkomgeving veilig is. Dat betekent dat mensen die fouten maken niet worden afgebrand. Ook roddel, verwijten en achterklap zijn funest voor het vertrouwen.  Het is vaak moeilijk om je open, kwetsbaar en afhankelijk op te stellen. Tegelijkertijd is een gevoel van verbondenheid een van de belangrijkste menselijke behoeftes.

Hoe speelt dit bij jou op je werk? Lukt het je om die sfeer van verbondenheid en openheid te creëren? Ben je op zoek naar vormen hoe dat te bereiken? Ik kan je daarbij helpen.

In een strategie sessie analyseren we samen de situatie van jouw team en stellen we vast waar de knelpunten zitten, en dus de kansen. Ik laat je zien wat de mogelijkheden zijn om in korte tijd van je team een lerende groep te maken. Op een manier die veiligheid en structuur biedt, zodat een intervisiebijeenkomst bijvoorbeeld niet uitmondt in een theekransje of slaande ruzie. Om het effectieve samenwerken te realiseren zoals je het voor ogen hebt.

En niet geheel onbelangrijk, wat kunnen kijken naar wat jouw rol als leidinggevende in het samenwerkingsproces tussen je teamleden is. Je kunt namelijk helemaal niets in je eentje bereiken. De beste leiders weten wat ze allemaal niet weten en kunnen en zijn daar ook oprecht over. Ze nemen verantwoordelijkheid voor hun fouten en gaan zich niet verschuilen achter procedures of regels. We kunnen ook gewoon niet langer doen alsof relaties onbelangrijk zijn. Kun jij jezelf laten zien.?  Kun jezelf het gedrag laten zien dat je van je medewerkers verwacht?

Tijdens de strategie sessie bespreken we de beide invalshoeken als aanknopingspunten voor actie.

Via onderstaande button kun je me laten weten dat je interesse hebt in een strategie sessie. ik zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

 

Neem contact op!