Amazing India, I love it!

“The outer purpose of the universe is to create form and to experience the interaction of forms – the play, the dream, the drama. Its inner purpose is to awaken to its formless essence”. (E. Tolle)

 Amazing India, I love it! 

De intervisiecoach is weer helemaal terug na een fantastische reis door India.

Ik heb er meditatielessen gevolgd en leerde daar over twee verschillende soorten meditaties.

Stabiliserende meditatie
Om te kunnen analyseren moet je eerst de mind stabiliseren met behulp van alertness en mindfullness. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je aandacht bij je ademhaling te brengen, de beweging ervan te voelen en dan door je in- en uitademhalingen telkens te tellen tot tien. Als je bij tien bent, begin je gewoon opnieuw met tellen. Daarmee houd je je gedachten genoeg bezig én je brengt er enorme rust mee in je gedachtegang.

“The more clear your mind is, the better you can make good decisions.”

Analyse meditatie
Als je mind tot rust gebracht is, kun je de analyse meditatie doen. Dan kies je een situatie die je bezighoudt, en je vraagt jezelf af:

How did I do it?
Why did I do it?
How do I know I did it in a good way?
Relax and become aware.

Ik stel mezelf deze vragen, over mijn reis door India. Waar ging deze reis eigenlijk over? 

 Ik heb fascinerende steden, kloosters, stumpas, en de koeien op straat gezien. De moesson met al mn zintuigen ervaren, op de gevaarlijkste weg van de wereld gereden (Manali-Leh), lang gemediteerd in een boedistisch centrum en hoog (5200 meter) door Ladakh een trekking gedaan. Ik heb boeiende mensen ontmoet en heel erg genoten van het Indiase eten.
Met dank aan de luchtvaartmaatschappij (die al bij m’n eerste vlucht  mijn rugzak kwijtraakte) heb ik aan lighttraveling gedaan; een tandenborstel en wat kleren gekocht, prima eigenlijk. Nu ook het grootste gedeelte van mijn foto’s door een gecrashte telefoon weg is snap ik dat deze reis over loslaten van ballast ging.  Om iets van die vormeloze essentie te ervaren.

Eigenlijk is dit wat we ook bij intervisie doen, eerst ruimte creëren om dan helder  te kunnen terugblikken op ervaringen die ons bezighouden. Door elkaar vragen te stellen, en dieper op de vragen in te gaan. Om dan de ander zelf tot inzichten te laten komen. Dankbaar voor de lessen die ik heb mogen ontvangen tijdens mijn vakantie voel ik me geïnspireerd om weer als intervisiecoach aan het werk te gaan. Ontdaan van ballast om nog meer in het hier en nu aanwezig te kunnen zijn, ook tijdens het begeleiden van intervisie.

 

Ik ben benieuwd naar de inzichten die jij opdeed deze vakantie, en hoe jij die integreert. Veel dank voor het delen hieronder….

2 Responses to Amazing India, I love it!

 1. Henriette 26 augustus 2016 at 15:30 #

  Lieve Marlies,
  Bedankt voor je reisverhaal en wat reizen met je deed. Ik verwerk mijn reis naar Argentinië. Wat is het thema? Het omgaan met verrassingen. Ik maakte er een lijstje van dat begint met de beloofde taxi die ons van het vliegveld zou halen tot het omgaan met tijd: kan ook over 2 uur betekenen. Wat we meenemen naar het leven hier is hoop ik de kunst om open te blijven kijken. Dit brengt humor en ruimte.
  Dank je Marlies!

  • Marlies Maas Geesteranus 26 augustus 2016 at 18:58 #

   Mooi Henriette, open blijven kijken

Geef een reactie